زنان بسیاری هستند که از ظاهر بدن خود راضی نیستند. اما تحقیقات جدید نشان داده است که یک جلسه تمرین ورزشی به زنان احساس قویتر بودن و لاغرتر بودن می دهد و در کل از ظاهر بدن خود راضی تر خواهند بود.
نتایج یک بررسی که در سال 2013 انجام شد نشان داد تنها 11% از زنان بالای 45 سال در ایالات متحده از ظاهر بدن خود راضی هستند. ناراضی بودن از ظاهر بدن یکی از عوامل عمده ی خطرناک برای عادات بد غذایی و اختلالات غذایی می باشد.
درکل تصور می شود که نارضایتی از ظاهر بدن تاثیر شگفتی بر زنان دارد، اما برخی مطالعات نشان داده نارضایتی هنجاری – این ایده که مردم به این دلیل از ظاهرشان ناراضی هستند که با نرم ها و استانداردهای جامعه تطابق ندارند – هم بر زنان و هم بر مردان تقریبا به یک اندازه تاثیر دارد.
تحقیقاتی که در دانشگاه کلمبیای کانادا انجام شد، تاثیرات بالقوه ی ورزش و فعالیت فیزیکی را بر بهبود ظاهر بدن مورد بررسی قرار دادند. دانشمندان بخصوص تاثیر یک جلسه تمرینی 30 دقیقه ای را بر خود بینش زنان از بدن خودشان مورد مطالعه قرار دادند.
پروفسور گینی دراینباره ادعا می کند که زنان بطور کلی تمایل دارند درباره ی بدن خود دیدگاه منفی داشته باشند. این مساله بزرگی است، زیرا بینش بد درباره ی ظاهر بدن می تواند پیامدهای مخربی برای سلامت جسمی و روانی زنان در پی داشته باشد، که شامل عدم عزت نفس، افسردگی و اختلالات غذایی می شود.
انجام تمرینات ورزشی می تواند اثرات مثبت فوری و مداوم داشته باشد.
پروفسور گینی و همکارانش خود بینش فیزیکی و تصور از بدن زنانی که بطور متوسط 30 دقیقه ورزش می کنند را با زنانی که می نشینند و مطالعه می کنند، مورد مقایسه قرار دادند.
آنها 60 زن جوان که حدوداً 19 ساله بودند و قبلاً دارای مشکلات خودبینش بد بودند و به ورزش روی آوردند را به کار گرفتند.
سپس بطور رندم این زنان را در دو گروه جای دادند : گروه اول بطور متوسط 30 دقیقه ورزش متوسط روبه سخت انجام دادند و گروه دوم نشستند و به مطالعه پرداختند.
محققین تصور بدنی زنان را ارزیابی کردند، یعنی هرشخص در هر لحظه از زمان چه تصوری درباره ی بدنش دارد.
آنها همچنین خودکارآمدی فیزیکی زنان را ارزیابی کردند؛ یعنی زنان درباره آمادگی جسمانی عمومی خود، کارکرد فیزیکی و توانایی انجام کارهای خاص چه احساسی داشتند. در نهایت محققین خودبینش فیزیکی شرکت کنندگان را سنجیدند.
زنانی که تمرینات ورزشی انجام داده بودند در مقایسه با افرادی که ورزش نکرده بودند، بطور چشمگیری تصور بدنی خود را بهبود بخشیدند.
اگرچه پس ازانجام ورزش خودکارامدی فیزیکی بهبود قابل توجهی نداشت، اما در عوض خودبینش فیزیکی از میزان چربی و قدرت بدن بطور چشمگیری افزایش و بهبود یافته بود.
بعبارت دیگر، اثرات مثبت ورزش بستگی به تغییر مود افراد نداشت، بلکه بخاطر این بود که زنان احساس قویتر بودن و لاغرتر بودن نسبت به خودشان پیدا کرده بودند.
محققین اضافه کرده اند که بررسی آنها پیامدهای کاربردی جالب توجهی دارد؛ همانطور که پروفسور گینیس بر این واقعیت تاکید دارد که بهره گیری از تمرینات ورزشی راه بسیار موثری برای افزایش سلامت روانی افراد می باشد.
"همه ی ما برخی روزها نسبت به بدن خود اصلاً احساس خوبی نداریم. مطالعاتی که انجام شده است پیشنهاد می کنند برای دستیابی به احساس خوب، بروید ورزش کنید، تاثیرات ورزش آنی و همیشگی هستند." پروفسور کارلین مارتین گینیس
او نتیجه می گیرد : احساس قدرت و توانمندی که زنان پس از انجام تمرینات ورزشی دارند، باعث برانگیزش و تحریک گفتگوی درونی می شود. در نتیجه می تواند افکار و احساسات مثبت درباره ی بدن تولید کند، که جایگزین تمام آن افکار منفی خواهد بود.
نظرات (0)