رژیم غذایی بارداری سرشار از غلات تصفیه شده،خطر ابتلا به چاقی کودک را در سن 7 سالگی افزایش می دهد.
مطابق با تحقیقاتی که توسط انجمن ملی سلامت انجام شده است، احتمال ابتلا به چاقی کودکانی که مادر دیابتی داشته اند و رژیم غذایی این مادران رژیم غذایی دیابتی شامل مقادیر زیادی از غلات تصفیه شده بوده است، نسبت به کودکانی که مادرانشان رژیم غذایی دیابتی حاوی مقادیر کمی از غلات تصفیه شده بوده است، بسیار بیشتر می باشد. این یافته ها در ژورنال تغذیه بالینی امریکایی منتشر گردیده است.
دیابت بارداری یا به عبارت دیگر قند خون بالا در دوران بارداری، تاثیرات مضری بر سلامتی 5% کل زنان باردار و نوزادان آنها داشته است. نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کرده اند که در مطالعات پیشین خود به ارتباط میان رژیم غذایی سرشار از غلات تصفیه شده – مانند برج سفید – با مشکلات سلامتی نظیر چاقی، دیابت نوع دوم و بیماری های قلبی پرداخته اند.
محققین 918 جفت مادر و نوزادان آنها را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند نوزادان مادرانی که رزیم غذایی دیابتی آنها شامل مقادیر زیادی از غلات تصفیه شده بوده است (بیشتر از 156 گرم در روز) با احتمالی دو برابر نسبت به سایر نوزادانی که مادران آنها کمتر از 37 گرم غلات تصفیه شده در روز استفاده می کرده اند، در سن 7 سالگی دچار چاقی می شوند. محققین هر گونه عاملی که سبب چاقی کودکان می شده – مانند میزان فعالیت بدنی، مصرف سبزیجات، میوه جات و شیرینی ها - را تحت کنترل درآورده و تنها تاثیر مصرف غلات تصفیه شده را بر چاقی این کودکان مد نظر قرار دادند.
محققین در آینده قصد دارند مطالعات دیگری انجام دهند تا بتوانند نتایج خود را تایید کرده و کودکی، نوجوانی، میانسالی و پیری این نوزادان را مورد مطالعه قرار دهند تا ببینند که آیا خطرات چاقی تا آخر عمر ادامه پیدا می کند یا خیر.
نظرات (0)