مادرانی که آماده اند تا نوزادانشان را از شیر بگیرند یا می خواهند تعداد شیر دادن ها در روز را کاهش دهند، راه های بسیار ساده ای برای از شیر گرفتن بچه وجود دارد. از شیر گرفتن بچه زمان می طلبد، به ویژه اگر کودک برای مدت طولانی با شیر مادر تغذیه کرده باشد.
با استراتژی های زیر می توانید هم به مادر و هم به نوزاد کمک کنید تا بتوانند روند تغذیه ای جدیدی در پیش بگیرند و هر گونه استرس یا ناراحتی ناشی از از این تغییر رویه را تحت کنترل در آورند.
مطالب این مقاله:
چه زمانی برای از شیر گرفتن مناسب است؟
تغذیه با شیر مادر را کم کم کاهش دهید
1) از شیر گرفتن نوزاد ؛ چه زمانی برای از شیر گرفتن مناسب است؟
زنان در صورتی که برای قطع شیردهی آماده نباشد، نیازی نیست این کار را انجام دهند و اگر به اندازه کافی به بچه شیر داده اند، لازم نیست شیردهی را ادامه دهند. با این وجود، چند دستورالعمل ساده می تواند به مادران کمک کند که تعیید کنند تا چه زمانی باید به نوزاد شیردهی کنند.
آکادمی آمریکایی اطفال توصیه می کند که نوزادان در شش ماه اول زندگی خود به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه کنند. غذاهای جامد می توانند پس از حدود 6 ماهگی، مورد استفاده قرار بگیرند. پس از آن، شیردهی می تواند به مدت یک سال یا تا زمانی که مادر و کودک تمایل به ادامه دارند، همچنان ادامه یابد.
نوزادان بیش از یک ساله، عمدتاً از شیر مادر به عنوان مکمل غذایی، منبع آرامش و حمایت از سیستم ایمنی، استفاده می کنند.
زنان گاهی به دلایل مختلف شیردهی را قطع می کنند؛ به علت درد، مکیدن بیش از حد توسط نوزاد، فشار اجتماعی و یا ترس از اینکه کودک شیر کافی دریافت نمی کند. زنانی که می خواهند شیردهی را ادامه دهند، اما در مورد این مسائل نگران هستند، باید با پزشک یا متخصص تغذیه ی شیر مادر صحبت کنند.
2) از شیر گرفتن نوزاد ؛ اطمینان از تغذیه مناسب
زنانی که نوزاد زیر یک سال خود را از شیر می گیرند، باید شیر مادر را با خوراک شیرخوار جایگزین کنند.
نوزادانی بزرگتر از 6 ماه، هنوز هم به خوراک شیرخوار نیازمندند، اما می توانند از غذاهای جامد متناسب با سن نیز استفاده کنند. به کودکان کمتر از 1 ساله هرگز نباید شیر گاو، شیر سویا یا سایر محصولات مشابه با این ها داده شود.
نوزادانی که غذاهای جامد مصرف می کنند، نیاز به پروتئین کافی، آهن و دیگر مواد مغذی دارند. در صورت نگرانی، والدین می توانند با متخصص اطفال درباره تعادل مناسب مواد مغذی و مصرف کالری ایده آل روزانه مشورت کنند.
بعضی از نوزادان ممکن است نیاز به یک مولتی ویتامین یا مکمل دیگری داشته باشند، به خصوص اگر آهن و ویتامین D به اندازه کافی دریافت نکنند.
3) از شیر گرفتن نوزاد ؛ عوامل استرس زا را حذف کنید
برخی از نوزادان به راحتی از شیر گرفته می شوند، در حالی که برخی نوزادان برایشان سخت است. برنامه ریزی برای این کار شوار می تواند باعث ساده تر شدن روند قطع شیردهی شود. آرام قطع کردن شیردهی، می تواند در جلوگیری از استرس برای مادر و نوزاد موثر باشد.
زنان می توانند زمانی را انتخاب کنند که سایر عوامل استرس زا در کار نباشند؛ مثل در پایان مشغله های کاری یا زمان تعطیلات.
در صورت امکان، گذران وقت بیشتر با کودک کار خوبی است، زیرا بعضی اوقات نوزادان هنگام قطع شیردهی مضطرب می شوند.
پدر و مادر باید طی چند هفته به روند قطع شیردهی بپردازند. اگر نیاز است که کودک در یک تاریخ مشخص از شیر گرفته شود، بهتر است این روند را زودتر آغاز کنید.
4) از شیر گرفتن نوزاد ؛ شب هنگام بچه را از شیر بگیرید
بیشتر نوزادان هنگامیکه بین 6 ماه تا یک ساله هستند، در طول شب کمتر تغذیه می کنند. این فرآیند، که شیردهی شبانه نام دارد، می تواند به مادران کمک کند که بیشتر استراحت کنند.
این همچنین به این معنی است که زنان می توانند شیردهی را برای مدت طولانی تری حفظ کنند، زیرا تغذیه شبانه ی کمتر، به مادر کمک می کند در طول روز بهتر از نوزاد خود نگهداری کنند.
5) از شیر گرفتن نوزاد ؛ تغذیه با شیر مادر را کم کم کاهش دهید
ممکن است قطع شیردهی نوزاد به صورت یکباره بنظر ایده ی خوبی باشد، اما انجام این کار باعث ایجاد درد و ناراحتی روحی و روانی برای مادر و نوزاد می شود.
استراتژی ساده تر برای از شیر گرفتن نوزادف این است که به طور آهسته در عرض چند هفته، تعداد دفعات تغذیه با شیر مادر را کاهش دهیم.
کار را با جلسه ای آغاز کنید که برای کودک کم اهمیت تر است و یا جلسه ای که کودک کمترین میزان شیر را می خورد. قبل از متوقف کردن جلسه شیردهی بعدی، اجازه دهید کودک چند روز با این روند تنظیم شود. برای حذف هر جلسه شیردهی، تا آخرین مرحله، همین پروسه را تکرار کنید.
آخرین جلسه شیردهی باقیمانده، که معمولاً شیردهی صبح زود و یا عصر می باشد، اغلب سخت ترین قسمت کار است. زنان باید به نوزاد و به خودشان زمان بدهند تا با این روند جدید سازگاری یابند. بعضی از زنان ترجیح می دهند این جلسه نهایی شیردهی را برای چند ماه ادامه دهند.
6) از شیر گرفتن نوزاد ؛ از یک پمپ استفاده کنید
شیردهی باید با توجه به عرضه و تقاضا انجام شود. هنگامی که یک کودک شیر بیشتری مصرف می کند یا مادربه طور منظم شیر بدهد، بدن او تولید شیر را ادامه می دهد. ذخیره شیر مادر از زمانی که کودک شروه به کمتر مصرف کردن می کند، روبه اتمام می رود. با این حال، بسیاری از زنان در طول این مدت احساس ناراحتی و درد را تجربه می کنند.
یک راه برای کاهش ناراحتی و در این است که مقدار کمی از شیر را پمپ کنند. از پمپ کردن مقدار زیادی شیر خودداری کنید؛ چرا که می تواند میزان عرضه را افزایش دهد. در عوض، 2-3 دقیقه شیر خود را پمپ کنید، یا تا زمانی شیر بدهید که احساس درد از بین رفت.
زنانی که در حال از شیر گرفتن نوزاد خود هستند، می توانند این شیر پمپ شده را در نوبت بعدی شیردهی، به نوزاد بدهند. این شیر پمپ شده به این معنی است که مادر در جلسه بعدی مجبور به شیر دادن به نوزاد نخواهد بود، که می تواند به ذخیره ی شیر مادر کمک کند سریع تر کوچک شود.
7) از شیر گرفتن نوزاد ؛ مدیریت درد و ناراحتی
اگر پمپ کردن برای چند دقیقه کمکی به کلاهش درد نداشت، زنان شیرده می توانند راه های دیگری برای مدیریت این درد و ناراحتی پیدا کنند.
هر دو عمل پمپاژ و شیردهی می توانند شیر مادر را افزایش دهند، که ممکن است باعث طولانی شدن ناراحتی شده و روند از شیر گرفتن را کند کند.
برخی از استراتژی هایی که می تواند ناراحتی ناشی از قطع شیردهی را کاهش دهند عبارتند از:
- اعمال برگ کلم بر روی سینه. احساس سردی برگ ها می تواند به تورم سینه کمک کند.
- مصرف داروی ضدالتهاب غیر استروئیدی برای کاهش درد.
- استفاده از کمپرس گرم به سینه قبل از شیردهی، یا گرفتن دوش آب گرم.
- استفاده از کمپرس سرد (مانند کیسه های آب سرد) پس از شیردهی.
- در باره ی قرص های پیش گیری از بارداری با یک دکتر مشورت کنید. بعضی از زنان ادعا می کنند که مصرف این قرص ها باعث کاهش عرضه شیر مادر می شود که این به نوبه خود منجر به کاهش ناراحتی ناشی از شیردهی می شود.
- ماساژ سینه.
- استفاده از یک سینه بند حامی، زیرا سینه ها ممکن است سنگین تر شوند. لباس تنگ و چسبان می تواند درد را بدتر کند و حتی ممکن است عفونت پستان ایجاد کند.
8) از شیر گرفتن نوزاد ؛ دانستن علائم مشکوک
از شیر گرفتن می تواند استرس زا باشد، اما به ندرت خطرناک است. دو خطر اصلی قطع شیردهی، عبارتند از عفونت پستان و سوء تغذیه ی نوزاد.
بعضی از مادران دچار افسردگی یا اضطراب می شوند و بعضی از نوزادان برای تسکین خود از اینکه شیردهی نمی شوند، مادر را اذیت می کنند.
در شرایط زیر با پزشک تماس بگیرید:
- مادر تب می کند
- سینه ها متورم، قرمز یا داغ است
- ترشحات سبز رنگ یا بد بو از سینه بیرون می آید
- مادر علائم افسردگی یا اضطراب دارد
- مادر دیگر به نوزاد احساس همبستگی نمی کند
- پوشک نوزاد کمتر خیس و لکه دار می شود
- کودک تغییرات چشمگیری در الگوهای خواب خود دارد که طولانی تر از یک یا دو هفته بشود.
9) از شیر گرفتن نوزاد ؛ نوزاد را آرام کنید
شیر مادر چیزی بیشتر از یک منبع تغذیه است. شیردهی همچنین سبب راحتی نوزادان به هنگام استرس یا ترس می شود. بسیاری از نوزادان هنگام شیردهی می خوابند.
استراتژی های آرام کردن نوزاد حین از شیر گرفتن، عبارتند از:
- نگه داشتن کودک در تماس بدنی با مادر
- استفاده از یک پستانک
- پرت کردن حواس کودک با بازی کردن، آواز خواندن یا راه رفتن
- تکان دادن کودک
- به نوزاد یک حلقه بدهید تا دندان خود را به آن بزند، اگر در حال دندان در آوردن است
- ایجاد یک الگوی جدید خواب که به کودک کمک کند راحتتر بخوابد
داشتن یک والد یا مراقبت کننده دیگر نیز می تواند در ارام کردن کودک کمک کند. نوزادانی که در فرایند از شیر گرفتن هستند، ممکن است بخواهند خیلی غذا بخورند. اجازه دادن به شخص دیگری برای مراقبت از کودک و یا غذا دادن به کودک، می تواند به طور قابل توجهی باعث کاهش استرس برای مادر و نوزاد شود.
مادران باید در مقابله با نوزادانی که با قطع شیردهی ناراحتند، صبور باشند. کودک ممکن است به طور موقتی دچار اضطراب شود، یا بیش از حد معمول گریه کند. بعد از چند هفته این مسائل بهبود خواهد یافت.
مطالب مرتبط
نظرات (0)