بنظر می رسد افراد نمی توانند به اندازه ی کافی چای بخورند. آمار نشان می دهد تقریبا 80% از خانواده های آمریکایی چای می نوشند. اما ایا می دانید وقتی این نوشیدنی دلچسب را می خوریم چه اتفاقاتی برای بدن می افتد؟ در این مقاله نتایج تحقیقات را آوردیم که جدید نشان می دهند تاثیرات چای بر بدن چگونه است.
برخی محققان در دانشگاه آپسالا در سوئد به این نتیجه رسیدند که خوردن چای در زنان باعث شروع برخی تغییرات اپی ژنتیک در زنان می شود که مربوط به سرطان و متابولیزم هورمون استروژن در بدن می باشد. البته اینکه آیا این تغییرات اپی ژنتیک باعث ایجاد سرطان می شوند یا در برابر سرطان مقاومت می کنند هنوز مشخص نشده است. این محققان مقاله ی خود را در مجله ژنتیک مولکولی انسانی منتشر کردند.
اپی ژنتیک علم مطالعه ی تغییرات در ژن است که به نسل های بعدی منتقل می شود. در این مطالعات به تاثیرات عوامل خارجی مانند محیط و سبک زندگی نگاه می کنند تا بفهمند کدام ژن ها روشن و خاموش می شوند، و اینکه چگونه این تغییرات بر سلامت شخص و نیز سلامت فرزندان او تاثیر می گذارد.
تحقیقات قبلی نشان داده اند که آنچه افراد می خورند و می نوشند می تواند بر ژنتیک اثر بگذارد. بعنوان مثال نتایج یک مطالعه که سال پیش منتشر شد نشان می داد که چگونه یک رژیم غذایی نوعی غربی می تواند با تغییر باکتری های روده نهایتا منجر به تغییرات اپی ژنتیک گردد.
در این مقاله ی اخیر، محققان دانشگاه آپسالا شروع به بررسی کردن که چگونه مصرف چای و قهوه – دو نوشیدنی محبوب در امریکا و سایر کشورهای جهان – می تواند تغییرات اپی ژنتیک در مردان و زنان ایجاد کند.
چای باعث تغییرات اپی ژنتیک در زنان می شود، اما در مردان نه!
محققان در این بررسی داده های بسیاری از 3096 فرد بالغ اروپایی که در چهار گروه دسته بندی شده بودند را مورد مطالعه قرار دادند. سپس میزان مصرف چای و قهوه ی این شرکت کنندگان را مد نظر قرار داده و نمونه خون آنها را برای آزمایش متیلاسیون DNA مورد ارزیابی قرار دادند که این آزمایش نشاندهنده ی تغییرات ژنتیکی می باشد. در هر گروه به تاثیرات ناشی از مصرف چای و قهوه بر مردان و زنان نگاه کردند: هم بصورت مجزا و هم باهم. نتایج نشان می داد که مصرف قهوه هیچ تغییری در متیلاسیون DNA افراد، نه زنان و نه مردان، ایجاد نکرده بود.
اما مصرف چای منجر به تغییراتی در متیلاسیون DNA مربوط به 28 ناحیه ی ژنومی مختلف در زنان شده بود. مخصوصا محققان دریافتند که مصرف چای ژن هایی مانند DNAJC16 و TTC17 را تغییر داده بود، که اینها ژن های مربوط به سرطان و متابولیسم استروژن می باشند.
اما مصرف چای هیچ تغییری بر متیلاسیون DNA در مردان ایجاد نکرده بود. تحقیقات قبلی نشان داده بودند که مصرف چای سطح استروژن را کاهش داده که این امر اختلاف پتانسیل بین پاسخ بیولوژیکی مردان و زنان را تشریح می کند. همچنین زنان بیشتر از مردان چای مصرف می کنند که این امر قدرت ما را در یافتن ارتباط در زنان بیشتر می کند.
بطور کلی، محققان بر این باورند که مصرف چای می تواند تغییرات اپی ژنتیک در زنان ایجاد کند که مربوط به سرطان می باشد، اما اخطار داده اند که هنوز تحقیقات بیشتری لازم است تا بتوانیم بفهمیم که ایا این اثرات مثبت هستند یا منفی.
نظرات (1)