دانشمندان میان نوع چربی مصرفی در دوران بلوغ و ابتلا به سرطان سینه ارتباطی یافتند. مصرف مقادیر بالایی از چربی های اشباع شده و یا مقدار کم چربی های غیراشباع در نوجوانی با تراکم سینه در زنان بزرگسال همراه است. تراکم پستان یک عامل خطر برای سرطان سینه است.
بافت سینه نسبت به مواجحات دوران بلوغ بسیار حساس است، بنابراین یک تیم تحقیقاتی به بررسی این نکته پراختند که آیا مصرف چربی در دوران بلوغ با چگالی پستان در ابتدای بزرگسالی ارتباطی دارد یا خیر.
پس از در نظر گرفتن متغیرهای متعدد، از جمله نژاد، تحصیلات، چاقی بزرگسالی، تعداد تولد زنده، و مصرف انرژی و پروتئین تام، محققان دریافتند که مصرف بالای چربی های اشباع و مصرف کم چربی های غیراشباع در نوجوانان با درصد بالایی از تراکم پستان (DBV) در اوایل دوران بزرگسالی همراه بوده است.
سرطان سینه هرچه زوتر تشخیص داده شود، شانس بیشتری برای درمان موفقیت آمیز آن وجود دارد. به همین دلیل مهم است که آزمایشات و معاینات سینه باید به طور منظم توسط پزشک انجام شود؛ آزمایشاتی از قبیل ماموگرافی و همچنین بررسی سینه ها برای تشخیص هرگونه تغییرات مشکوک.
بیشتر بخوانید : تشخیص سرطان سینه
به طور کلی، پیام مهمی که از این نتایج بر می آید این است که نوع رژیم غذایی در اوایل زندگی بسیار مهم است و ممکن است در طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری و یا فواید سلامتی مهمی به همراه داشته باشد. مخصوصاً اصلاح و تغییر مناسب رژیم غذایی در دوران بلوغ به طور بالقوه ممکن است به کاهش تراکم سینه و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان سینه و نیز پیشگیری از چاقی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی کمک کند.
شما باید با نشانه های سینه های طبیعی آشنا باشید. به این ترتیب، هرگاه متوجه چیز غیرعادی مانند غده، تغییر پوست یا ترشحاتی شوید، می توانید به پزشک مراجعه کنید.
اما آیا انجام معاینه سینه ضروری است؟ گروه های پزشکی در مورد این موضوع هم عقیدهه نیستند. می توانید از پزشک خود بپرسید که آیا خودآزمایی سرطان سینه برایتان مفید خواهد بود یا خیر.
بیشتر بخوانید : کاهش وزن
اگر سرطان سینه داشته باشم؟
اگر مبتلا به سرطان سینه هستید، شما و پزشک تان باید بدانید که از چه نوعی است و چگونه پیشرفته است. چک کردن گره های لنفاوی شما می تواند تشخیص دهد بیماری تان گسترش یافته است. تست های دیگر به منظور تشخیص این که چه درمان هایی ممکن است برای شما مفید باشد به کار می روند، و برخی دیگر از تست ها نیز پیش بینی می کنند که آیا احتمال دارد سرطان پس از درمان دوباره عود کند یا خیر. پزشک باید به شما در درک تمامی این آزمایش ها کمک کند و شما باهم باید درباره ی بهترین برنامه درمانی تصمیم بگیرید.
محصولات مو و سرطان پستان
محققین می گویند شواهد متناقضی وجود دارد که آیا استفاده از محصولات مو – که برخی از آنها حاوی مواد شیمیایی سرطان زا هستند – می توانند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند.
برخی از شواهد از طریق آزمایش بر روی حیوانات بدست آمده است، و برخی از شواهد نتیجه ی بررسی بر گروهی از انسانها می باشد. با اینحال در تحقیقات انجام شده بر گروه های انسانی بر استفاده از محصولات مو تمرکز کردند ونتایج مختلفی بدست آوردند.
بنابراین برای دستیابی به پاسخ های واضح تر، تیم محققین 4285 زن را مد نظر قرار داده و هدف آنها تشخیص سرطان سینه در زنان سیاه پوست بوده است.
محققین ارتباط های مشخصی میان استفاده از محصولات مو و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه پیدا کردند. آنها بر محصولات خاصی مانند رنگ مو، صاف کننده ها، وزگیرها و ریلکسرها، استفاده از کرم های حاوی کلسترول و پلاسنتا که به منظور تقویت و نرم کننده گی مو بکار می روند، تمرکز کردند.
مطالب مرتبط
رابطه جنسی پس از یائسگی : عوارض جانبی، نکات و درمان
نظرات (0)