از طرفداران قهوه که بپرسید آیا قهوه خوب است یا نه، به شما می گوید: قهوه خواص ارزشمندی دارد. فراتر از عطر و طعم لذت بخش و انرژی بخش صبحانه، شواهد رو به رشدی وجود دارد که عادت به قهوه واقعا می تواند سلامت انسان را تحت تاثیر قرار داده و بهتر کند.
اما قهوه چگونه بدن را تحت تأثیر قرار می دهد؟
مطالب موجود در این مقاله :
نتیجه گیری ؛ مصرف قهوه خوب است یا نه؟
خواص قهوه
-
قهوه انرژی را افزایش می دهد
حتماً دلیلی وجود دارد که یک فنجان قهوه صبحانه می تواند چهره عبوس را به لبخند تبدیل کند. شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه قهوه باعث افزایش تولید دوپامین در مغز می شود. یک مطالعه نشان داد که زنانی که 4 فنجان قهوه یا بیشتر روزانه مصرف می کردند، 20 درصد کمتر از سایرین دچار افسردگی بودند. مطالعه ی دیگری نشان داد که احتمال خودکشی افرادی که قهوه می خوردند، نصف دیگران است.
-
قهوه از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند
افرادی که قهوه زیادی مصرف می کنند، کمتر از افرادی که مقادیر کمتری مصرف می کنند یا به هیچ وجه قهوه مصرف نمی کنند، دچار دیابت نوع 2 می شوند. با توجه به دانشکده پزشکی هاروارد، این به این دلیل است که قهوه حاوی مواد تشکیل دهنده ای است که قند خون را پایین می آورد.
مشخص نیست که کدام عنصر در قهوه باعث این اثر می شود. از آنجا که این اثرات عمدتاً با قهوه ی بدون کافئین بیشتر می شود، بنابراین احتمالا کافئین نیست. برخی از محققان معتقدند این آنتی اکسیدان های موجود در قهوه هستند که باعث این امر می شوند و روش دم کردن قهوه نیز نقش مهمی ایفا می کند.
خرید عمده قهوه
-
قهوه از قلب محافظت می کند
طبق یک مطالعه که در دانشگاه هاروارد صورت گرفت، مصرف دو یا چند فنجان قهوه هر روز می تواند در برابر نارسایی قلبی محافظت کند. محققان دریافتند افرادی که روزانه چهار فنجان قهوه نوشیدند، خطر ابتلا به نارسایی قلبی را تا 11 درصد کاهش دادند. مطالعات دیگر نشان داده است که نوشیدن مقادیر زیادی قهوه، و همچنین چای سبز، می تواند موجب کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری های قلبی-عروقی شود. نکته ی جالب توجه این است که این امر برای زنان بیشتر از مردان صادق است.
-
قهوه برای پارکینسون خوب است
مطالعات نشان داده است که کافئین موجود در قهوه می تواند به افراد مبتلا به بیماری پارکینسون کمک کند تا لرزش و حرکات غیر قابل کنترل خود را کنترل کنند. بعضی مطالعات دیگر نشان داده اند که مصرف زیاد قهوه با خطر کمتر ابتلا به پارکینسون همراه است. با این حال، دانشکده پزشکی هاروارد می گوید این خواص قهوه، ممکن است محدود به مردان باشد.
-
قهوه از سنگ صفراوی جلوگیری می کند
سنگ های صفراوی دردناک هستند، اما قهوه می تواند در دفع سنگ صفراوی موثر باشند. یک مطالعه در ایتالیا نشان داد افرادی که به طور منظم قهوه یا شراب مصرف کرده بودند، و یا افرادی که ماهی یا نان غلات کامل استفاده کرده بودند، احتمال ایجاد سنگ های صفراوی را کاهش داده بودند. با این حال، اکثر محققان بر این باورند که شواهد این ماجرا هنوز کامل مشخص نیست.
-
قهوه دوست کبد است
مطالعات متعددی مصرف قهوه را به سلامت کبد مرتبط دانسته اند. بسیاری از محققان معتقدند که نوع قهوه مورد استفاده مهم است. به عنوان مثال بنظر می رسد قهوه فیلتر شده، به دلیل جلوگیری از رسیدن ریزدانه های موجود در قهوه مانند کاهول و کافستول به داخل فنجان، بیشتر هپاتوپروتکتیو باشند. ریزدانه های موجود در قهوه می تواند موجب افزایش آنزیم های کبدی شود، اگر چه در یک مطالعه این موضوع رد شد. اسپرسو حاوی ساکارز است که می تواند شدت بیماری کبد چرب را افزایش دهد.
-
قهوه از سرطان کبد جلوگیری می کند
مصرف قهوه باعث کاهش 50 درصدی خطر ابتلا به سرطان کبد است. مطالعات متعدد تایید می کند که نوشیدن قهوه به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد، به ویژه اگر شما مرد هستید. به نظر می رسد این امر تا حدی به این دلیل است که قهوه ژن هایی را که باعث التهاب می شود، متوقف می کند، به ویژه در کبد.
برخی مطالعات نشان می دهد که دو ماده ذکر شده در بالا، کوهول و کافستول می تواند از سرطان جلوگیری کنند. مطالعات بعدی، نوشیدنی های گرم را با کاهش میزان سرطان سینه، روده بزرگ و مقعد مرتبط دانسته اند.
-
قهوه باعث افزایش طول عمر می شود
مطالعه ای که بر روی سبک زندگی های بد (مانند خوردن گوشت قرمز و عدم ورزش) انجام شده بود، به این نتیجه رسید که کسانی که هر روز حداقل یک فنجان قهوه مصرف میکنند، خطر مرگ ناشی از مشکلات سلامتی مرتبط با این شیوه زندگی را کاهش می دهند .
قهوه بنوشید، اما نه زیاد
قهوه به خوبی می تواند خواص زیادی برای شما به ارمغان بیاورد، اما عجله نکنید. برخی محققان، مصرف مقادیر زیادی قهوه فیلتر نشده، مانند اسپرسو را به افزایش میزان کلسترول ارتباط داده اند، آن هم احتمالاً به دلیل کافئین موجود در قهوه.
همچنین، اگر نسبت به کافئین حساسیت دارید، استفاده از دستگاه قهوه ساز می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی مانند اضطراب، تهوع و سردرد برایتان ایجاد کند.
عوارض جانبی قهوه
قهوه ماده ی مورد علاقه ی بسیاری از مردم دنیاست و افراد زیادی هستند که روز خود را با نوشیدن یک فنجان قهوه آغاز می کنند. بعضی از مردم از نوشیدن قهوه لذت می برند و ظاهراً هیچ مشکل سلامتی با آن ندارند. با این حال قهوه دارای برخی عوارض جانبی است که مخصوصاٌ زمانی آشکار می شود که به آن معتاد شده اید و پی می برید نمی توانید روزتان را بدون آن آغاز کنید.
قهوه با کیفیت بالا، منبع آنتی اکسیدان هایی مانند اسید کلرژنیک است که می تواند باعث کاهش وزن شده و به ویژه عصاره دانه های قهوه سبز که دارای مقادیر زیادی از این آنتی اکسیدان هستند، جزو مکمل محبوب برای کاهش چربی بدن می باشد.
البته بسیاری از افراد از فنجان های کوچک یا گاه به گاه قهوه خیلی دور هستند، و علاوه بر آن، قهوه فوری که از دستگاه قهوه یا قهوه جوش بیرون می آید، معمولاً بسیار کم کیفیت است.
در واقع، با وجود برخی مزایای بالقوه درازمدت قهوه، برای بسیاری از ما مصرف قهوه بیش از حد ممکن است تأثیرات بسیار منفی بر سلامتی داشته باشد؛ به خصوص در سیستم گوارش و استرس.
جهت اطلاع از قیمت قهوه و خرید آنلاین ان کلیک کنید.
-
قهوه و اسید هیدروکلریک
نوشیدن قهوه با معده خالی (آنچه که معمولاً اول صبح انجام می شود) ، باعث تولید اسید هیدروکلریک می شود. این مسئله می تواند منجر به مشکل شود زیرا اسید هیدروکلریک تنها باید برای هضم غذا تولید شود. اگر بدن شما مجبور باشد همیشه در پاسخ به قهوه، اسید هیدروکلریک بیشتری تولید کند، ممکن است برای هضم غذا نتواند اسید هیدروکلریک کافی تولید کند.
مخصوصاً هضم پروتئین تحت تاثیر فقدان اسید هیدروکلریک در معده قرار می گیرد و در نتیجه غذاهای پروتئینی قبل از اینکه شکسته شوند، به روده کوچک منتقل می شوند. پروتئین هضم نشده منجر به انواع مشکلات سلامتی، از نفخ و گاز گرفته تا IBS، دیورتیکولیت و حتی سرطان روده بزرگ خواهد شد.
در حقیقت، تاثیر عدم هضم مناسب مواد غذایی که ناشی از کمبود اسید هیدروکلریک در معده است، می تواند منجر به ده ها مشکل سلامتی دیگر شود. برخی از کارشناسان حتی بیشتر از این هم پیش رفته و می گویند تقریباً تمام بیماری های روده از همین امر ناشی می شود. با توجه به این، شما می توانید بفهمید که چرا محدود کردن هر چیزی که مانع عملکرد مناسب بدن می شود، ضرورت دارد.
-
قهوه ؛ زخم معده، IBS و اسیدیته شدن معده
بسیاری از ترکیبات قهوه مانند کافئین و اسید های مختلف موجود در دانه های قهوه، می تواند شکم و محتویات روده کوچک را تحریک کنند. این موضوع مشکلی برای کسانی که مبتلا به زخم معده، گاستریت، IBS و بیماری کرون هستند امری شناخته شده است و پزشکان به طور کلی به این بیماران توصیه می کنند برای جلوگیری از این عوارض، از مصرف قهوه به طور کامل اجتناب کنند.
سوالی که وجود دارد این است که آیا مصرف قهوه بیش از حد، اصلی ترین عامل این مشکلات است؟
اعتقاد بر این است که زخم معده توسط باکتری های هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شوند. با این حال، تاثیر اسیدی که قهوه بر روی معده دارد می تواند به تضعیف معده منجر شود که این شرط اولیه برای تولید باکتری هلیکوباکتر پیلوری می باشد.
نوشیدن قهوه همچنین می تواند روده کوچک را تحریک کند، که به طور بالقوه منجر به اسپاسم شکم، گرفتگی و مشکلات جدی می شود، که اغلب بین یبوست و اسهال متغیر است. این وضعیت به عنوان سندرم روده تحریک پذیر شناخته شده است و در سال های اخیر افراد بیشتر و بیشتری به آن مبتلا می شوند.
-
قهوه و سوزش سر دل
ریفلاکس اسید و سوزش سر دل می تواند با مصرف قهوه ایجاد شود که ناشی از شل شدن عضلات ماهیچه مری پایینی باشد. این عضله کوچک باید هنگامی که غذا می خورید، محکم بسته بماند تا از ورود دوباره محتویات معده به مری جلوگیری کرده و آن را توسط اسید هیدروکلریک بسوزاند.
کافئین به خاطر شل کردن عضلات ماهیچه معروف است و بنابراین نوشیدنی های انرژی با کافئین زیاد می توانند به سوزش سر دل منجر شوند، اما قهوه به خصوص در این امر مشکل ساز است.
حتی قهوه های بدون کافئین هم می تواند باعث ایجاد مشکلات سوزش سر دل برای برخی افراد بشود، و به همین دلیل محققان معتقدند ترکیبات دیگر در قهوه نیز می توانند مشکلات رفلاکس اسید را به دنبال داشته باشند.
-
قهوه به عنوان ملین
نوشیدن قهوه می تواند پریستالسیس را دستگاه گوارش تحریک کند. برخی افراد از قهوه به عنوان یک ملین استفاده می کنند، اما مشکلی در آن وجود دارد.
با تحریک پریستالسیس، قهوه همچنین به افزایش تخلیه معده کمک می کند، بدین ترتیب محتویات معده اغلب قبل از اینکه غذای هضم شده به درستی شکسته شود، به سرعت به روده کوچک منتقل می شود.
در این حالت که غذا ناکامل هضم شده، جذب مواد مغذی موجود در مواد غذایی بسیار مشکل تر می شود. همچنین باعث افزایش احتمال سوزش و التهاب در دستگاه گوارش می شود.
باز هم نشان داده شده است، قهوه بدون کافئین نیز دارای خواص تخلیه معده است و بنابراین به نظر می رسد کافئین به تنهایی مقصر نیست.
-
قهوه ؛ جذب مواد معدنی و کلیه ها
مصرف کنندگان قهوه ممکن است دچار کمبود جذب مواد معدنی از رژیم غذایی خود شوند، حتی اگر از غذاهای سرشار از مواد معدنی و یا مکمل ها استفاده کنند. این به خاطر تاثیری است که قهوه در جذب آهن در معده داشته و به خصوص به دلیل تاثیر قهوه بر توانایی کلیه ها برای حفظ کلسیم، روی، منیزیم و سایر مواد معدنی می باشد.
اگرچه از دیدگاه گوارشی، تمام این مواد معدنی برای سلامتی بدن بسیار حیاتی هستند، هر گونه تداخل به ویژه با جذب منیزیم موضوعی نگران کننده است، زیرا منیزیم برای حفظ نظم روده بسیار ضروری بوده و بسیاری از ما پیش از مصرف قهوه هم کمبود منیزیم داریم.
اگر نگران این هستید که منیزیم کافی به بدنتان می رسد یا خیر، می توانید از مکمل های خوراکی استفاده کنید، اگرچه قدرت جذب آنها نیز چندان موثر نمی باشد.
-
آکریل آمید در قهوه
آکریل آمید ماده ای است که به طور بالقوه سرطان زا بوده و زمانی که دانه های قهوه در دمای بالا بو داده می شود، به وجود می آید. هرچه دانه ها تیره تر شوند، احتمال وجود آکریل آمید نیز بیشتر است. در واقع، نشان داده شده است که قهوه یکی از منابع عمده این ماده شیمیایی خطرناک می باشد.
-
قهوه، استرس و تنش
نوشیدن مقدار زیادی قهوه باعث آزاد شدن هورمونهای استرس کورتیزول، اپینفرین و نوراپی نفرین می شود. این مواد شیمیایی باعث افزایش ضربان قلب بدن، فشار خون و تنش می شود.
ما اغلب می گوییم که باید قهوه بخوریم تا انرژی به ما بدهد. اما برای بسیاری از ما، این به چیزی بیش از تامین انرژی رفته و تبدیل به نوعی تنش جبری شده و دستیابی به آرامش را مشکل کرده است. شاید قهوه شما را به سمت جلو هل می دهد تا کارهای خود را انجام دهید، اما در دراز مدت پیامدهای سلامتی این نوع استرس مداوم زیاد و قابل توجه خواهد شد.
روشن کردن هورمون های استرس با نوشیدن یک فنجان قهوه، آن هم در هنگام غذا خوردن، باعث ایجاد مشکل در فرایند گوارش می شود. هنگامی که قهوه مصرف می کنید، بدن منابع خود را برای آمادگی در برابر تهدید احتمالی هدایت می کند و در نتیجه عمل هضم دچار مشکل می شود.
در نهایت، کافئین موجود در قهوه، با متابولیسم گاما آمینوبوتیریک اسید ( GABA ) در بدن تداخل می کند. گاما آمینوبوتیریک اسید، یک انتقال دهنده عصبی است که در تنظیم خلق و خو و استرس دخیل است. همچنین اثر آرام بخشی بر روی دستگاه گوارش دارد.
خلق و خوی و سیستم گوارش بدن به طور شگفت انگیز با یکدیگر همبسته هستند. متاسفانه، وقتی مقدار زیادی قهوه می خورید، میزان کافئین زیاد موجود در آن می تواند بر هر دو آنها تاثیر بگذارد.
نتیجه گیری ؛ مصرف قهوه خوب است یا نه؟
مصرف یک فنجان کوچک و گاه به گاه قهوه شاید برای برخی خواص داشته باشد. برخی مطالعات نشان داده است که اگر قهوه تازه، با کیفیت بالا و کاملاً ارگانیک باشد، می تواند هشداری را بهبود بخشیده و در دراز مدت خطر ابتلا به بیماری پارکینسون، سنگهای صفراوی، سنگ کلیه و سیروز کبدی را کاهش دهد.
در مقابل، مصرف قهوه در بلند مدت با افزایش خطر ابتلا به کلسترول بالا، بیماری های قلبی و پوکی استخوان همراه است.
بسیاری از مردم شاید طرفدار قهوه باشند و نمی خواهند مشکلات سلامتی مرتبط با آن را بشنوند. اما اگر شما این مقاله را به خوبی مطالعه کرده اید، شاید پی برده باشید که که کاهش قهوه یا حتی جایگزین کردنش کار خوبی باشد.
اگر دچار مشکلات گوارشی که در بالا به آنها اشاره شد هستید، بنابراین باید سعی کنید میزان قهوه مصرفی خود را کاهش داده، و اگر احساس می کنید که به مصرف قهوه اعتیاد پیدا کرده اید یا نمی توانید از آن رها شوید، بهتر است یک نوشیدنی جایگزین پیدا کنید.
مطالب مرتبط
نظرات (5)